Den temporära fabriken på Ramirent

Event 6 dec
Den temporära fabriken på Ramirent
Jimmy Dahlström, chef Den temporära fabriken på Ramirent, berättar om Ramirents erfarenheter av positiv och negativ produktionsplaneringen över organisationsgränser.

Är planering lösningen på framtidens hållbarhetsutmaningar?

Utmanande ränteläge, materialpriser som skenar, en planet vars resurser börjar ta slut och kalkyler som inte går ihop. Byggbranschens står inför stora utmaningar samtidigt som vi tillsammans behöver accelerera den gröna omställningen.

Är vår planeringsförmåga en bov i dramat?

Kan det vara så att leverantörer har påverkat planeringsförmågan hos byggbranschens aktörer negativt?

Har detta skapat ett förbrukningsmönster som går stick i stäv med en hållbar byggbransch?

I rådande tider ser vi en betydande utvecklingspotential i samarbetet över organisatoriska gränser, leverantörer i samhällsbyggnad står redo att bistå branschen med utvecklade tjänstekoncept inom logistik, digitalisering, maskinplanering som får positiv inverkan på säkerhet, ekonomi men framförallt hållbarhet.

Byggprocessen är omfattande och komplex, där produktions skedet har stor miljöpåverkan men också stor utvecklingspotential med vinningar att realisera i området planering.

Jimmy Dahlström Chef Den temporära fabriken på Ramirent, krönikör på Byggvärlden tidigare ordförande i Lean Forum Bygg och Samhällsbyggarna berättar om Ramirents erfarenheter av positiv och negativ produktionsplaneringen över organisationsgränser.  En diskussion om hur bättre planering, digitala verktyg och optimerad maskin- och material-logistik kan skapa vinningar för byggprocessens samtliga aktörer och miljön.

Den 6 december kl 9 på Länken